"كمامة وكحول مع الجاتوه والكانز".. قاعات الأفراح تعود بعد 6 أشهر توقف

"كمامة وكحول مع الجاتوه والكانز".. قاعات الأفراح تعود بعد 6 أشهر توقف
بعد 6 أشهر من غلق قاعات الأفراح والمناسبات، حفاظاً على التباعد الاجتماعي، لمنع ارتفاع أعداد المصابين بكورونا، تعود مرة آخرى إلى العمل، غدا الاثنين، ما دفع أصحاب الفنادق والقاعات، إلى تقديم عروض تخفيض تتراوح بين 20% و30%، بهدف جذب العروسين إلى الحجز وإنعاش القاعات بالأفراح، مع فرض بعض الإجراءات الوقائية، كارتداء الكمامات الطبية، واستخدام الكحول قبل دخول القاعة.
"قطعة جاتوه لوكس، باتون ساليه، مينى بيتزا، كانز جيب، وحضور 200 فرد، شو شربات للعروسين، شو تورتة بـ 14 ألف جنيه"، عرض تخفيض مُغري قدمه هيثم عرفان، مسؤول إحدى قاعات الأفراح بمدينة نصر، حيث كان يبلغ سعر إيجار القاعة لمدة 3 ساعات، 20 ألف جنيه، قبل جائحة كورونا: "العرسان خارجين من أزمة كورونا مش معاهم فلوس، فقررت أوفر لهم شوية، ونقدم لهم خصومات عشان يقدروا يعملوا فرحهم، وفي نفس الوقت نرجع النشاط من تاني داخل القاعات، بعد ما الحال كان واقف طول الفترة دي".
وبحسب "هيثم"، يتم وضع بعض الإجراءات الوقائية للمعازيم قبل دخولهم القاعة، ويشترط تطبيقها حفاظا على سلامتهم: "على البوابة في فرد من الأمن بيكون موجود عشان يعقم إيد كل اللي حاضرين، وكمان بيشوف الكمامة متواجدة معاهم ولا لأ، ودة عشان سلامتهم وعشان منبقاش بنساعد في زيادة أعداد المصابين بالموجة التانية".
داخل إحدى قاعات الأفراح، بمدينة نصر، قدم سامي عبدالسلام، مسؤول القاعة، عرض تخفيض للعروسين، بداية من شهر 9 حتى نهاية 2020، بتأجير القاعة بـ16 ألف جنيه، شاملة وجبة العشاء والمشروبات، وشو تقطيع الكيك، والزفة البلدي وكمامات طبية: "لو في أيام عادية كان السعر وصل لـ25 ألف جنيه، لكن إدارة القاعة قصدت إنها تنزل في السعر خصوصا آخر 3 شهور بالسنة عشان نجذب العروسين إنهم يعملوا فرحهم من غير تكلفة عالية، مراعاة لظروفهم المادية في فترات قبل الجواز".
ووفقا لـ "سامي"، فهو حريص على توزيع كمامات "سواريه"، مجاناً على الحاضرين، لمساعدتهم على الالتزام بالإجراءات الوقائية: "المعازيم جايين يفرحوا فلازم يلتزموا بالإجراءات الاحترازية الكام ساعة اللي موجودين فيها جوة القاعة".