السيسي: "اللي اتعمل في 5 سنين ميتعملش في 20 سنة"

كتب: شريف سليمان

السيسي: "اللي اتعمل في 5 سنين ميتعملش في 20 سنة"

السيسي: "اللي اتعمل في 5 سنين ميتعملش في 20 سنة"

حذر الرئيس عبدالفتاح السيسي من الشائعات، مطالبًا المسؤولين بأداء دورهم في مخاطبة الرأي العام والتأثير على المصريين، ومشددًا على أنّ الدولة يجب أن تحمي وعي المواطنين. 

وقال رئيس الجمهورية خلال افتتاحه عدد من المشروعات القومية بنطاق محافظتي السويس وجنوب سيناء: "كل مسؤول وهو بيفتتح مشروع لازم يعدي على حتة الوعي ويتكلم فيها، الناس مش هتزهق، عاوزة تبقى دايما متطمنة". 

وأضاف: "وأنا بقولكم يا مصريين، عاوز أحلف لكن ميصحش الموضوع ده يتكرر تاني، اللي بيتعمل أو اللي اتعمل خلال الـ5 سنين اللي فاتوا ميتعملش في 20 سنة، مش أنا اللي عملته ولا الحكومة دي شركات مصر، المشروعات دي بتوفر 5 مليون فرصة، لولا المشروعات دي الناس كانت هتعيش منين، واللي رجعوا من ليبيا مليون ونص مصري ياكلوا منين؟". 

وأردف: "طب إحنا هنفضل كده على طول، ممكن نخلص على 2052، نبني ونعمر ونصلح وننتج عشان الناس تعيش، محدش هيقدر أبدًا يوقفنا". 

 

ويفتتح الرئيس عبدالفتاح السيسي مجموعة من المشروعات القومية بنطاق محافظتي جنوب سيناء والسويس، في إطار توجهات الدولة نحو افتتاح عدد من المشاريع الفترة المقبلة.

من بين المشروعات افتتاح الرصيف البحري لشركة سوميد، ومشروعات كباري وإسكان في منطقة الطور وأبوزنيبة، وطريق على قناة السويس وكوبري الجيش المصري بمدخل السويس، وافتتاح المرحلة الأولى من طريق خدمة المحاجر، من نفق المشير محمد علي فهمي حتى طريق السويس وزعفرانة، والنفق شرم الشيخ ومشروعات خاصة بالحديد والصلب.

ومعظم المشروعات التي يفتتحها السيسي قومية تصب في إطار البنية الأساسية للدولة التي تهدف للتنمية الشاملة، وتحقيق معدلات التنمية وجذب الاستثمار، إذ إنّ البنية الأساسية مهمة ودونها لن يتم جذب المزيد من استثمارات، وهي أدوات تخدم التنمية.


مواضيع متعلقة