مركز بصريات يعرض نظارات مجانا لذوي الهمم ومرضى السرطان وغير القادرين

كتب: أنس سعد

مركز بصريات يعرض نظارات مجانا لذوي الهمم ومرضى السرطان وغير القادرين

مركز بصريات يعرض نظارات مجانا لذوي الهمم ومرضى السرطان وغير القادرين

في أحد شوارع مدينة شبين الكوم بمحافظة المنوفية، يوجد لافتة مرفوعة أعلى مركز لبيع النظارات الطبية، تعلن عن منح النظارات مجانًا لبعض الفئات: «خصم 100% لأولادنا من ذوي الهمم ومرضى السرطان وغير القادرين، يعني النضارة كاملة مجانا ودي أقل حاجة ممكن نقدمها».

محمود الشاعر، 23 عامًا، أخصائي بصريات وصاحب المركز، يحكي لـ «الوطن»، أنه تخرج العام الماضي من المعهد العالي بالبصريات، وكان قد بدأ عمله منذ التحاقه بالمعهد قبل 5 سنوات، وتعلم أشياءً كثيرة جعلته يفتتح مركزًا بعد تخرجه مباشرة، نظرًا لخبراته الكبيرة، مضيفًا: «شغال من ساعة ما دخلت المعهد من حوالي 5 سنين، ولكن المركز فتحته من شهرين، والموضوع كان في دماغي من زمان لأني شفت ناس كتير عاوزة تعمل نضارات بس مش معاها فلوس».

طلبات كثيفة تنهال عليه

خلال الشهرين الماضيين، أخرج «الشاعر» عددا لا يحصى من النظارات لغير القادرين وذوي الهمم، وفوجئ بعدها بأن الطلبات الأخرى تنهال عليه بكثافة: «مش عارف عدد الناس إللي طلبت مني كام، بس لما أطلع نضارة واحدة بلاقي طلبات كتير جيالي».

جولة «الشاعر» على المحلات القريبة منه 

رغم أن «الشاعر» يقطن في محافظة الغريبة، إلا أنه افتتح مركزه بالمنوفية، وفور وصوله قام بجولة للمحلات المجاورة له، طالبًا منهم أن يرسلوا إليه أي شخص غير مقتدر ليساعده، كما أنه أخبر الشؤون الاجتماعية أيضًا، بالإضافة إلى عدد من أطباء العيون: «لما جيت المكان ده رحت للمحلات اللي جنبي والدكاترة، وقولتلهم لو في حد مش مقتدر ممكن تبعتهولي وأنا هطلع النضارت مجانا، وكمان رحت لمحل نضارات تاني جنبي، وعرفته بنفسي وقولتله لو حد مش هتقدر تساعده ابعتهولي، والموضوع خلى الناس تجيلي وتدفع فلوس عشان الحير إللي بعمله».

 


مواضيع متعلقة