محمد منير: مصروفي كان 10 قروش وكنت عامل أبونيه أتوبيس وليا 18 حفيد

كتب: أحمد حامد دياب

محمد منير: مصروفي كان 10 قروش وكنت عامل أبونيه أتوبيس وليا 18 حفيد

محمد منير: مصروفي كان 10 قروش وكنت عامل أبونيه أتوبيس وليا 18 حفيد

كشف الفنان محمد منير كواليس بداياته الفنية، مشيرًا إلى أنه قرر الانتقال من أسوان للقاهرة ليدرس في كلية الفنون التطبيقية وكان يحصل على مصروفه من شقيقه الأكبر فاروق الذي وصفه بأنه رفيق مشواره «أخويا فاروق اللي عبرت بيه وهو اللي خلاني أعبر البحر المتوسط  اللي كان مشكلتنا ولقيت هناك أصدقائي الشاب خالد وماني وكانوا فرحانين بيا لأنهم بيتكلموا عربي حتى النجم الألماني الكبير عادل الطويل قابلته وأبوه مصري وأمه تونسية وأنا عبرت البحر المتوسط لأنه كان مأزق وأنا معبرتش البحر المتوسط عشان أهاجر لكن عبرته عشان أقول أنا محمد منير المغني اللي فيا تراب مصر وريحة مصر ونيل مصر وطمي مصر».

وأكد منير خلال لقائه مع الفنانة إسعاد يونس في برنامج «صاحبة السعادة» المذاع عبر فضائية «dmc»، أنه فور وصوله للقاهرة كان والده يرسل له 3 جنيه كمصروف شهري بمعدل 10 قروش يوميًا، مضيفًا «كان عندي أبونيه أتوبيس 1 اللي بيروح من أم المصريين للجيزة وكنت بطلعه بـ50 قرشا عشان أنا طالب وكان زملاتي بيحبوني قوي ولما وصلت بكالوريوس فنون تطبيقية قعدت 3 سنين في البكالوريوس عشان أجل الجيش».

وأوضح منير أنه التحق بالخدمة العسكرية وكان ضمن دفعته حسين الإمام وعلي الحجار وعمر فتحي وحسين كمال وأنهى خدمته العسكرية والتحق بعدها بفرقة النيل جاردن مع الفنان الراحل عزت أبوعوف وفرقة المصريين، معتبرًَا أن هذا هو جيله.

وأشار منير إلى أن شقيقه الراحل فاروق كان المترجم الخاص به في جولاته في أوروبا، وكان يعتبره المرشد السياحي الخاص، لافتًا إلى أنه تم ترشيح شقيقه ليكون المرشد السياحي لوزير الدفاع الأمريكي واعترضت جهات أمنية بسبب ارتدائه للجلابية وعمله كمرشد ورد قائلًا «الشبشب اللي أنا لابسه ده تمنه 600 مارك والعمة دي قماش سويسري والخاتم عيار 24»، لافتًا إلى أنه كان «أنيق وشيك».

وتابع «بنربي ولادنا كويس وبنعلمهم يشاركوا في الانتخابات وأنا علمتهم الموضوع ده عشان وطنهم أولا وعشان عمك أو خالد محمد منير»، مضيفًا «أنا ليا 18 حفيد وآخر سلسلة العيلة بيدرسوا في أرقى جامعات كندا ومنهم إيمان بتعمل دكتوراه في أيرلندا عن الصيدلة الفندقية»، مؤكدًا أنهم يزورونه من فترة للأخرى ويرسل لهم أموالا أحيانًا «ببعت لهم فلوس 500 دولار أو 1000 دولار كل فترة».

وأوضح أن شقيقه فاروق هو الذي عرفه على الفنان النوبي أحمد منيب وذلك بسبب حزنه لتخلف الفنان الراحل بليغ حمدي عن موعده.


مواضيع متعلقة