السيسي: الكمامات ممكن نوزعها ببلاش.. لكن لازم نخلي بالنا أكتر

السيسي: الكمامات ممكن نوزعها ببلاش.. لكن لازم نخلي بالنا أكتر
- القوات المسلحة
- فيروس كورونا
- كورونا
- الرئيس السيسي
- الرئيس عبدالفتاح السيسي
- القوات المسلحة
- فيروس كورونا
- كورونا
- الرئيس السيسي
- الرئيس عبدالفتاح السيسي
قال الرئيس عبدالفتاح السيسي، إنّه لاحظ عدم التزام المصريين بإجراءات الوقاية من انتشار فيروس كورونا، مضيفا: "لو على الكمامات نوزعها بنصف التكلفة ومن غير التكلفة خالص، وكنت حريص نكون حاطين الكمامة في أول ظهور جماعي، عشان ندي رسالة، ولحد دلوقتي انتوا شايفين حجم التفشي والانتشار في كل الدول، وفي إحصاء يومي بيتكلم عن الإصابات".
وأضاف الرئيس السيسي، خلال تفقده عناصر ومعدات أطقم القوات المسلحة المخصصة والمعاونة للقطاع المدني في مكافحة فيروس كورونا: "لحد دلوقتي ربنا مساعدنا، لكن ده مش كفاية على جهدنا، لازم نخلي بالنا أكتر، والحزم هو إجراءات بنعملها مع بعضنا، لأن المعمول ده معمول عشان بلدنا وصحتها، مش خوف من الموت أو الاستعداد له، لأن حرص المواطن هينعكس على مستقبل البلد ومستقبل شبابها وأحفادها".
وتابع الرئيس: "فيما يخص الأقنعة، من فضلكم نوسع حجم التوزيع حتى لو كان بببلاش ومن غير تكلفة، أدوا للناس عشان اللي داخل السكة الحديد يبقي معاه ماسك يحطه لحمايته، طلعوا ده كله للناس كده".
وظهر الرئيس عبدالفتاح السيسي للمرة الأولى منذ بداية أزمة فيروس كورونا مرتديا "كمامة"، كما ظهر الدكتور مصطفى مدبولي رئيس الوزراء، ووزير الدفاع وكبار مسؤولي القوات المسلحة بـ"الكمامات"، مطبقين الإجراءات الصحية بتباعد المسافات بينهم.