شريف عامر يتحدث عن زوجته على الهواء: لما تكون مستعجلة بتطلع أكل مش حلو

شريف عامر يتحدث عن زوجته على الهواء: لما تكون مستعجلة بتطلع أكل مش حلو
خاض الإعلامي شريف عامر، تجربة لأول مرة في أثناء تقديمه برنامجه «يحدث في مصر»، بعمل أشهر الأكلات الشرقية والغربية، مع الشيف عزيزة وساندرا، على منصة «شاهد»، موضحا أنه يقدم هذه التجربة لأول مرة من حيث المحتوى والضيوف، في cooking school، وهو مكان مخصص لتعليم الطهي، وتقديم كورسات فيه.
وأضاف «عامر» أنه كان من أسوء مراحل حياته «أن اقعد مع أمي وهي بتتفرج على طبق اليوم عشان نشوف هنعمل أكل ايه، دي تجربة صعبه جدا، أنا مش متخيل إزاى والواحد صايم ممكن يشوف اللحمة وهي بتستوى، أو كل أصناف الأكل قدامه مش قادر يلمسه»، موضحا أنه سيقول سر على الهواء سيجعل زوجته تغضب منه، قائلا: «لما بتكون مستعجله بتطلع الأكل مش حلو، بس لما تكون هادية بتطلع الأكل بمزاج».
ووجهت الشيف عزيزة نصيحة لطهى اللحمة بضرورة وضعها في ماء بارد عند طهيها، حتى تتخلص من رائحتها، وتكون شربتها نقية مميزة، مشيرة إلى ضرورة تشويح البامية قبل طهيها، منوهة إلى أنها تعتمد على طريقة الطبخ الصحية الغربية، وتستخدم نفس مكونات المطبخ المصري التقليدي، لكن بطريقة طبخ مختلفة وأسلوب مميز، موضحة أن طريقة طهيهم أسرع.
ودرست الشيف عزيزة التصوير فى الجامعة الألمانية، لكنها اتجهت لتعلم الطهي؛ لأن الأكل جزء كبير من عائلتها، ويهتمون به للغاية، ما دفعها لتعلمه.