مسحراتى يعلن عن نفسه بمنشورات على جدران الشوارع: معاكم زى كل سنة

كتب: مها طايع

مسحراتى يعلن عن نفسه بمنشورات على جدران الشوارع: معاكم زى كل سنة

مسحراتى يعلن عن نفسه بمنشورات على جدران الشوارع: معاكم زى كل سنة

لم يمارس دور المسحراتى خلال شهر رمضان كمهنة موسمية يحصل منها على القليل من النقود، إنما كعادة محببة إليه، لم يتنازل عن ممارستها منذ 15 عاماً، كل عام كان يفاجئ المواطنين بأغنية جديدة يؤلفها قبل فترة قليلة من رمضان، لكن هذا العام قرر أن يعلن عن وجوده خلال الشهر الكريم بطريقة مختلفة، حيث طبع منشوراً وعلقه على جدران شوارع منطقته حلمية الزيتون.

«زى كل سنة، عم فتحى المسحراتى جاى السنة دى يسحركم فى أجمل شهور السنة»، كلمات كتبها فتحى عبدالعظيم، 60 عاماً، على المنشور الذى تضمن أيضاً صورة له ممسكاً بالطبلة ومرتدياً جلباباً واسعاً، وعمامة حمراء: «المسحراتى الشاطر هو اللى يفاجئ الناس اللى بيصحيهم كل سنة بحاجة جديدة، مرة أقول لهم اصحوا وصحوا عيالكم واتسحروا سحوركم وادعوا لشيخكم، والسنة دى صحى بابا وصحى ماما».

وكتب «عبدالعظيم» ملحوظة على المنشور: «ليس لى أى أقارب ولا زوجة، ولا أبناء ولا إخوة ولا يمثلنى إلا شخصى فقط»، وذلك حتى لا يقوم أى شخص بانتحال صفة أنه أحد أقاربه ويطوف على المنازل يطلب بعض النقود نظير خدمة المسحراتى طوال الشهر: «أنا أصلاً بائع متجول للمفارش المنزلية، لكن فى شهر رمضان بتفرغ للقيام بدور المسحراتى بس، مش عشان الفلوس، أنا مش عايز حاجة من حد ولا بروح لحد أقول له ادينى فلوس، واللى بيحدف لى فلوس من البلكونة وأنا بصحيهم أقول له خليهم طلعهم للغلابة والمرضى فى المستشفيات، أنا بعمل ده من نفسى عشان بحب الدور ده وبحب ربنا وليا ثواب كبير عايزه من ربنا مش من الناس».


مواضيع متعلقة