محافظ الإسكندرية يتفقد أتوبيسات "كبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة"

كتب: حازم الوكيل

محافظ الإسكندرية يتفقد أتوبيسات "كبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة"

محافظ الإسكندرية يتفقد أتوبيسات "كبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة"

تفقّد المهندس محمد عبدالظاهر محافظ الإسكندرية، مساء أمس الثلاثاء، أتوبيسات النقل العام الجديدة المُجهَّزة لنقل كبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة بمقر هيئة نقل الركاب في المحافظة.

واستعرض اللواء خالد عليوة رئيس هيئة نقل الركاب في الإسكندرية، خلال جولة المحافظ، معدلات النمو التي حققتها الهيئة خلال عام؛ حيث ذكر أن الهيئة رفعت الكفاءة الفنية لـ146 أتوبيسًا بتكلفة تصل إلى 18 مليون جنيه، والتعاقد على 150 أتوبيسًا من طراز "فولفو" منذ عام 2015، منها 30 أتوبيسًا مكيفًا وأتوبيسين (double deck)، وجار اتخاذ الإجراءات لشراء 60-80 ميني باص، وتركيب محطة كهرباء ترام الرمل والتي أمكن من بعدها زيادة عدد القطارات من 30 إلى 35 قطارًا يوميًا، بدلًا من 15 إلى 18 قطارًا.

ورفعت الهيئة كفاءة أسطول الترام وإعادة بناء 2 عربة "ترام كافيه" و"ليمون كافيه" من إجمالي 132 وحدة من وحدات الترام لتستخدم في المناسبات والأعياد وتنفيذ مشروع إعادة دوران سان ستيفانو، والذي يهدف إلى تحقيق رحلات سريعة للركاب وربط خطي جليم وباكوس، وتشغيل وحدات الترام ذات الكابينة الواحدة.

وفي ختام الجولة عرض عليوة، خطة الهيئة في تطوير منطقة محطة الرمل المحيطة بحرم الترام واستغلالها بما يتناسب مع الطبيعة الجمالية والحضارية لمدينة الإسكندرية.

وقال حسن محمد حسن (75 عامًا- على المعاش): "لما بنركب المواصلات العامة بيكونوا مخصصين 4 كراسي بس في الأول لكبار السن وذوي الاحتياجات الخاصة، وباقي الأتوبيس بيكون الشباب والسيدات راكبين، دلوقتي الأتوبيسات بتكون زحمة ومحدش بيعرف يركب من الزحمة والناس مش بتقدر تقف فتكون مضطرة تركب ميكروباصات العالية وتتعب أو تفضل مستنية على المحطة لحد ما يجي الأتوبيس الفاضي".

وأضاف: "أهم حاجة الالتزام وإنهم فعلًا يكونوا لكبار السن، مش يقولوا كده ونلاقي السوّاق عمال يركب كل الناس فوق بعضهم وكبار السن مش عارفين يركبوا ويفضلوا في الشوارع، لحد ما يجي الأتوبيس الفاضي".

 


مواضيع متعلقة