أرملة الشهيد عامر عبدالمقصود عن «الاختيار 2»: الحقيقة كانت أكثر بشاعة

أرملة الشهيد عامر عبدالمقصود عن «الاختيار 2»: الحقيقة كانت أكثر بشاعة
- الاختيار 2
- كرداسة
- قسم كرداسة
- الشهيد
- الشهيد عامر عبدالمقصود
- الاختيار 2
- كرداسة
- قسم كرداسة
- الشهيد
- الشهيد عامر عبدالمقصود
استرجعت نجلاء سامي، أرملة الشهيد عامر عبدالمقصود، تفاصيل استشهاد زوجها داخل قسم كرداسة بالتزامن مع عرض الحلقة الخامسة من مسلسل «الاختيار 2»، قائلة: «حلقة فض اعتصام رابعة كانت صعبة عليا وعلى أولادي، ومقدرتش أقعد في البيت إمبارح، وروحت عند ابني أحمد في الكافيه، وشوفت مشهد رائع، كل حبايب أحمد قاعدة بتسانده هو وعلاء، بيواسوا أولادي، وكان مشهد رهيب رغم إن الأجواء صعبة علينا».
وأضافت أرملة الشهيد، خلال اتصال هاتفي ببرنامج «8 الصبح»، المذاع على شاشة قناة DMC، «رغم إننا عارفين الأحداث، لكن مكنتش أتصور أو أتخيل توصل للبشاعة اللي شوفناها، واللي شوفناه ميجيش واحد على مليون من المشاهد الحقيقة الدامية، الوضع كان سيئ، ومبننساش أي لحظة على مدار الـ8 سنين اللي فاتوا، خاصة إن الشهيد عامر ابن خالتي، وعمرنا ما افترقنا عن بعض أبدا إلا في الأحداث الدامية».
وتابعت: «الوضع امبارح كان صعب علينا وعلى شعب مصر، ناس كتير مكنتش تعرف اللي حصل في مذبحة كرداسة، سمعوا لكن مشافوش أو شافوا حاجات بسيطة جدا من الواقع، وبحيي فريق عمل المسلسل بداية من المنتج والمؤلف والمخرج والأبطال».
وواصلت: «الرئيس السيسي بعد مشاهدته أجزاء من فيلم الممر، وجّه بإنتاج أفلام ومسلسلات تخلد ذكرى أبطال الشرطة والقوات المسلحة، عشان ننقل صورة للعالم ونقول لهم دول أبطال الشرطة والقوات المسلحة اللي ضحوا بدمهم الغالي عشان تراب وشعب مصر، وكانت لفتة أكتر من رائعة إن الرئيس السيسي وجه بإنتاج الأعمال دي عشان الناس تعرف إيه اللي حصل».
ويعرض مسلسل الاختيار 2 عبر قناة «أون» لأول مرة الساعة 9، والإعادة 2 صباحًا، والإعادة الثانية في الثالثة والنصف مساءً، أما العرض الأول على قناة «أبو ظبي» فيكون 11 مساءً، وعلى قناة «إيه آر تي حكايات» العرض الأول 11 مساءً، والثاني 7 صباحًا، والثالث 3 مساءً، كما يعرض عبر تطبيقي «واتش إت» و«شاهد في آي بي».
مسلسل «الاختيار 2» بطولة كريم عبدالعزيز وأحمد مكي وإنجي المقدم وأسماء أبو اليزيد وبشرى وإياد نصار، وغيرهم، إضافة إلى عدد من ضيوف الشرف، بينهم نضال الشافعي ومحمد محمود عبدالعزيز، سيناريو وحوار هاني سرحان، وإخراج بيتر ميمي.